Hvem var Abd-ru-shin?

Abd-ru-shin_02

Abd-ru-shin, forfatteren av verket «I sannhetens lys» het opprinnelig Oskar Ernst Bernhardt. Han var tysk og ble født 18. april 1875 i Bischofswerda, nær Dresden. Betydningen av navnet Abd-ru-shin, som han brukte da han skrev sitt Gralsbudskap, kan gjengis med «Lysets Tjener».

1928 flyttet Oskar Ernst Bernhardt til Østerrike, der han bodde til nazistene beslagla hans eiendom og forbød verket «I Sannhetens Lys». Avskåret fra sitt livskall døde Abd-ru-shin 6. desember 1941 i Kipsdorf i Sachsens Erzgebirge, der han måtte tilbringe sine siste år bevoktet av Gestapo.

Oskar Ernst Bernhardt hadde en lykkelig oppvekst i Bischofswerda. Etter fullført skolegang utdannet han seg videre til kjøpmann og gikk i handelslære, som han avsluttet i Dresden.

Som selvstendig næringsdrivende og senere innskyter i større eksport- og importforretninger var Oskar Ernst Bernhardt ofte på reise. Hans erfaringer og inntrykk fikk ham snart til å legge næringslivet bak seg til fordel for en virksomhet som skribent, og han arbeidet siden kun som forfatter. I tillegg til reiseskildringer, noveller og romaner, han hadde stor suksess spesielt som dramatiker.

Et lengre opphold i New York (1912-1913) ble etterfulgt av en studiereise til England (London). Etter utbruddet av første verdenskrig satt den da førti år gamle Oskar Ernst Bernhardt fra 1915 til 1919 fengslet i en britisk interneringsleir på Isle of Man. Gjennom fire års fangenskap opplevde han den indre nøden hos sine medmennesker, som ikke lenger så noen utvei i kaoset til den gamle verdensordenen i oppløsning. Dette vekket ønsket i ham om å bringe hjelp gjennom sin viten om de skjellsettende overordnede sammenhengene.

Under forfatternavnet Abd-ru-shin begynte dermed Oskar Ernst Bernhardt fra 1923 av å utgi foredrag om disse viktige livsproblemene. Navnet Abd-ru-shin skulle ikke bare uttrykke det han anså og etterlevde som sitt kall – å være Lysets Tjener. Med dette trakk han også opp linjene fra sitt første, forberedende jordeliv i Moses’ dager, til bæreren av Gralsbudskapet. Læren om reinkarnasjon er en sentral del av verket «I Sannhetens Lys».

1928 slo Abd-ru-shin seg ned på Vomperberg i Tyrol, i nærheten av Innsbruck, og fullførte der sitt Gralsbudskap. Da Østerrike i 1938 ble «tysk», forbød naziregimet videre utbredelse av verket. Abd-ru-shin ble arrestert, eiendommen på Vomperberg beslaglagt.

Etter seks måneder nedbrytende fengsling i Innsbruck måtte han forlate det okkuperte Østerrike. Han fikk til slutt opphold i Kipsdorf i Erzgebirge i Sachsen. I hele tiden hadde han forbud mot å fremme sin sak offentlig og å motta besøk. Abd-ru-shin var under stadig overvåking og kontroll av Gestapo.

Årene i eksil han brukte til å fullføre den endelige utgaven av Gralsbudskapet, der han fastsatte at bare denne utgaven var egnet for utgivelse. Men eksil og isolasjon hadde merket ham: Abd-ru-shin døde, bare 66 år gammel, den 6. desember 1941 i Kipsdorf.